Gummigutta

Gummigutta

Manus Micka Andersson
Musik Dag Palm
Regi Lena Brännström
Produktion
Antal föreställningar
Tillkomst
Handling

Gummigutta är berättelsen om en snäll häxa som bara kan trolla på torsdagar. Hon har trollat sig ett bekvämt hus av socker och godis, mitt i stan. Här bor hon tillsammans med rövaren Rabaldus, musikanten Samuel Sopprot, fru Sjöstrand och hennes tvillingflickor samt ett upphittat murmeldjur. En dag flyttar det in en livs levande prinsessa, och då börjar det hända spännande saker.

Scenografen Line Riseld har skapat ett lustfyllt godislandskap där allting utspelar sig. Här finns såväl Gummiguttas vita sockerhus som den elaka häxan Paprikas lakritsgrotta. Orkestern har hon placerat på ett podium av kexchoklad.

Gummigutta är en musikteaterföreställning för barn i åldern 5 – 9 år. Micka Andersson har dramatiserat sagan och skrivit sångtexter, LenaBrännström regisserade och Dag Palm har komponerat musiken. De tresamarbetade även för några år sedan i föreningens framgångsrika uppsättning ”I skuggan av den stora kastanjen” samt i Kulturhuvudstadsårets stora satsning på amatörkulturen, ”Stockholm City Serenad”.

Scenografi Line Riseld
Rekvisita
Kostym
Koreografi
Ljus
Ljud
Mask
Smink
Antal i ensemblen
Ensemble
Antal besökare
Foto Hans Sohlström
Affisch Affisch
Programblad
Bilder

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.