Teodok

Föreningen för teater och dokumentation i Järfälla

Spadtaget

  • Hem
  • Spadtaget

Läs senaste numret av spadtaget här >

Ett nytt spadtag med Spadtaget!

Hej alla medlemmar!
Först och främst, det har varit jättekul att få så mycket respons från så många av er, och det har resulterat i ett välfyllt första nummer! Tusen tack till alla er som skrivit artiklar, och till alla er som skickat glada hejarop!

Som ni kanske såg i mailet jag skickade ut för några veckor sedan så är vi några stycken som bestämt oss för att göra ett nytt försök med vår medlemstidning Spadtaget, och här är det alltså. Det första nya numret!

Vår tanke är att Spadtaget ska vara ett infoblad, ett diskussionsforum, en anslagstavla och en nostalgitripp. Vi vill fylla Spadtaget med bilder från nu eller förr eller sedan, recept på de godaste pausbullarna, improvisationslekar för hemmafesten, frågor om hur texten till slutlåten i den där gamla produktionen gick eller tankar och idéer om framtida projekt.

En av de stora anledningarna till att Spadtaget lades ner var ju att det blev väldigt mycket jobb för de som höll i det och att det ofta slutade med att de fick skriva mycket av innehållet själva. Nu är upplägget annorlunda. Vi kommer att på försök skicka ut fyra Spadtagsnummer under det kommande året – det vill säga ungefär ett var tredje månad. Planen är att dessa nummer av Spadtaget kommer att vara totalt opretentiösa – de bidrag som kommer in från er medlemmar kommer att vara hela innehållet. Vi kommer inte att fylla upp med egna artiklar eller jaga människor som ska skriva – kommer det inte in några bidrag så kommer det helt enkelt att skickas ut ett tomt Spadtaget.

Jag hoppas att Spadtaget i och med denna nystart faktiskt får möjlighet att bli en medlemstidning, i den bemärkelsen att alla medlemmar känner att detta är vår tidning. Det är vi som driver den framåt, det är vi som skriver den och det är vi som läser den. Detta ska inte vara ett initiativ från mig eller från vår nyskapade spadtagsredaktion, detta
är vi allihop. Tillsammans. Vi delar med oss, vi tänker och fantiserar och filosoferar, och kan fyra gånger om året se fram emot många sidors spännande och inspirerande teaterläsning.

Om ni har några tankar – stora eller små – om detta initiativ så skriv jättegärna till oss! Detta gäller även om ni har några förslag på vad ni skulle vilja se i eller kanske till och med bidra med till framtida spadtagetnummer.

Alla bidrag skickas till mailadressen spadtaget@teodok.com och deadline för år 2015’s andra Spadtaget är den 1:a december. Vi hoppas att få läsa ditt bidrag snart!

Elin Ringström, chefredaktör

 

I listan nedan hittar du länkar till tidigare utgåvor av vår ”interntidning” Spadtaget.

[wpv-view name=”Spadtaget”]