Ett resande teatersällskap

Föreningen beslutade på ett medlemsmöte i november 2018 att som nästa projekt gå vidare med en produktion som samlar föreningens medlemmar och som rymmer många människor i alla åldrar. För denna produktion valde föreningen August Blanches pjäs från 1848 ”Ett resande teatersällskap”. 
 
Pjäsen är förvånansvärt aktuell idag och genial utifrån sin enkelhet. Den är mycket humoristisk och innehåller ett stort inslag av kupletter som kan liknas vid musikteater. Vi avser att skapa ny musik och sånger för ensemblen. Det blir ett lättsamt och roligt möte med en dåtid som när parallellerna blir tydliga kanske får publiken att sätta skrattet i halsen. På vilka villkor får vi göra teater i framtiden? Vad händer när människor kommer till insikt om den konstnärliga gestaltningens betydelse i vår tid? 
 
Denna pjäs tror vi kommer att intressera en stor publik med sin kombination av humor, musik och genomarbetad gestaltning. Vi hoppas också engagera både nya och gamla medlemmar till föreningen som vill delta i arbetet på och utanför scenen. Produktionen kräver resurser i form av regi, musikinstudering, scenografi och att producera. Professionella krafter som regissör, tonsättare/kapellmästare, scenograf är klara och börjar sitt arbete under vintern 2019. Arbetet med pjäsen kommer att inledas med några förberedande repetitioner under maj och våren 2019 och riktig repstart ligger i början på september 2019 till premiären i mitten av januari 2020. Spelperioden sträcker sig sedan till mars 2020, med 20 föreställningar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *