Fotspår av liv

Fotspår av liv

Manus Catarina Gnosspelius
Musik Bengt Olofsson och Kristofer Gerdt
Regi Catarina Gnosspelius
Produktion Ragna Ringdahl
Antal föreställningar
Tillkomst
Handling

Med utgångspunkt i 3000 år gamla bildberättelser – hällristningar – har vi skapat en teaterföreställning för nutidens människor. Ekon av trummor och bronslurar förflyttar oss till en helt annan tid där de osynliga makterna ständigt var närvarande, där riter och offer var helt avgörande för byns fortlevnad.

En musikteater med många dansinslag som delvis utspelar sig mot en filmad bakgrund, s k Laterna magica teknik. Skådespelarna förekommer ibland filmade och gör sedan entréer direkt ur filmduken, dansarna agerar ”eldsflammor” mot en filmad bakgrund av eld, hällristarens ristningar träder fram på filmduken medan han hackar i berget på scenen.

”Fotspår av liv” handlar om bronsåldern och dess hällristningar. I en värld som förändras allt fortare tror vi att det är viktigt med en förankring i vårt kulturarv. Att kunna se att det finns både likheter och skillnader mellan då och nu. Det yttre, den tekniska utvecklingsnivån, har ändrats väldigt mycket medan människans tankar, idéer och behov är i stort sett likadana. Vi vill också visa att utbyte av varor och tankar mellan olika delar av världen pågick redan under bronsåldern även om det inte gick i samma svindlande tempo som idag.

Föreställningen är uppbyggd på så sätt att varje scen är inspirerad av en specifik hällristning.

”Och du ristade?”
”Ingen orm.”
”Ha! Så går det.

Föreställningen produceras med ekonomiskt stöd från ABF, Järfälla kommun, Sthlms läns Landsting och Helge Ax:son Johnssons stiftelse

Scenografi Torbjörn Isaksson och Lars-Erik Hedendahl
Rekvisita
Kostym
Koreografi Maja Kjellerås
Ljus Tove Björlin
Ljud
Mask
Smink
Antal i ensemblen
Ensemble
Antal besökare
Foto
Affisch Affisch
Programblad
Bilder

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.